شهرداری قائم شهر به جان تپه های باستانی چند هزار ساله افتاده است

مدتی است که دوستداران میراث فرهنگی قائم شهر نسبت به دست اندازی شهرداری قائم شهر به تپه طالقانی که از تپه های باستانی چند هزار ساله هشدارداده اند.

شهرداری قائم شهر ناگهان تصمیم گرفته که درست درمرز حریم این تپه ایستگاه سی ان جی ایجاد کند. و در عین حال به بهانه های مختلف  در حال کندن بخش هایی از این تپه است.

سه هفته پیش خبرگزاری های داخلی گزارش دادند که مدیر میراث و گردشگری مازندران با عملیات شهرداری در این محوطه مخالف است. ولی شما جدی نگیرید چون سه دهه است که سازمان میراث و اکنون وزارت میراث پس از هر اعتراضی در این گونه می گویند ما مخالف هستیم. و یا از سوی ما اجازه صادر نشده  اما در عمل هیچ اقدامی نمی کند.

باید توجه داشت که از نظر همین قانون حکومت اسلامی هیچ سازمانی نمی تواند بدون اجازه سازمان های میراث فرهنگی در اماکن و محوطه های تاریخ دست به تخریب یا ساخت و ساز بزند. و این گفته های مسئولین میراث فرهنگی فقط برای ساکت کردن مردم است

در عین حال کارزاری که تهیه کنندگان آن خود را « شهروندان و دوستداران میراث فرهنگی ایران» خوانده اند در ایران به راه افتاده و از مسئولین حکومتی خواسته اند مقابل این عملیات بایستند!

  

#نجات_محوطه_باستانی_قائمشهر

درخواست توقف پروژه آزادراه قائم‌شهر ساری به دلیل تخریب و تجاوز به محوطه‌ها و تپه‌های باستانی

جناب آقای رئیسی‌‌
رئیس جمهور محترم ایران
جناب آقای عزت الله ضرغامی
وزیر محترم میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی
جناب آقای مهرداد بذرپاش
وزیر محترم راه و شهرسازی
جناب آقای سرتیپ محمدرضا قرایی آشتیانی
وزیر محترم دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح

با سلام و احترام
شهرستان قائم شهر در استان مازندران دارای غنای تاریخی و باستانی ناشناخته و مغفولی است که همین غفلت و عدم توجه باعث خسارت های جبران ناپذیری به تاریخ این حوزه تمدنی ایران شده است. منطقه قائم شهر در جای جای خود آثار و شواهد تاریخی و باستانی دارد اما متأسفانه تنها تپه گردکوه به ثبت ملی رسیده و حفاری های اندکی در آن انجام شده است.  عدم ثبت و توجه به تپه های باستانی دیگر این محدوده موجب تخریب و تجاوز به حریم و عرصه آنها شده است. این تپه ها و محوطه ها از طریق نقب های زیرزمینی با هم در ارتباط هستند و شواهد آن کاملا مشهود است، اما به خاطر عدم توجه در حال نابودی هستند و تخریب ها و تجاوزها در دو نوع مردمی و دولتی در این محدوده در حال انجام است. کشاورزی روی زمین های باستانی با شواهد عدیده سفال در سطح زمین و حفاری ها و کند و کاوهای غیرمجاز توسط سوداگران عتیقه از یک سو و پروژه آزادراه قائم شهر تا ساری که مابین تپه های باستانی به صورت مارپیچ با شکافتن تپه ها و تخریب شواهد باستانی همراه است، از سوی دیگر همگی در حال تخریب و تجاوز به تاریخ باستانی محدوده قائم شهر هستند. پروژه آزادراه قائم شهر ساری که توسط وزارت دفاع در حال انجام است، در حالی که راه مستقیم فعلی با طول ۲۰ کیلومتر وجود دارد، با مسیری مارپیچ و طولانی تر با طول ۴۵ کیلومتر در حال انجام است که در مسیر خود از بین تپه های باستانی عبور کرده و به این محوطه ها آسیب جدی می زند.
به نظر می رسد این پروژه باعث تخریب میراث باستانی این کشور است، در حالی که حفاری علمی می تواند داده ها و آثار بسیار مهمی را کشف نموده و پتانسیل های گردشگری این خطه را شکوفا نماید. میراث فرهنگی شناسنامه سرزمین است و ادامه تخریب این محوطه های باستانی، خیانت در حق میراث فرهنگی و تاریخی ایران بوده و مایه بدنامی نهادهای دست اندرکار این پروژه خواهد بود.
ما شهروندان و دوستداران میراث فرهنگی کشور خواهشمندیم موارد زیر در اسرع وقت انجام شده تا از غارت بیشتر مواریث تاریخی و فرهنگی جلوگیری شود.
۱ توقف پروژه آزادراه قائم شهر ساری
۲ شناسائی و ثبت ملی و جهانی کلیه محوطه ها، تپه ها، نقب ها و دیگر آثار باستانی محدوده قائم شهر
۳ توجه به پتانسیل های غنی تاریخی و فرهنگی و گردشگری قائم شهر جهت تبدیل به قطب گردشگری تاریخی و توسعه پایدار و درآمدزائی مستمر.

با تشکر

بنیاد میراث پاسارگاد

Read Previous

اول ماه می روز جهانی کارگر، و تولید و باز تولید سرکوب های حقوقی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی زنان در ایران – دکتر نیره انصاری

Read Next

خاورمیانه در آتش اسلام و استعمار خامنه ای – دکتر جلال ایجادی