موزه اسناد و مدارک خاندان پهلوی و رویدادهای دوران پهلوی ها را تخلیه کرده، و از سرنوشت اسناد خبری نیست

همزمان با از کار افتادن دوربین های موزه سعدآباد؛ اسناد، مدارک، و آلبوم های خاندان پهلوی و  کلیه اسناد رویدادهای مربوط به دوره پهلوی ها را تخلیه و به جای دیگری منتقل کرده اند

آقای سید علوی آزاد مدیر مجموعه فرهنگی – تاریخی کاخ سعد آباد می گوید:

در حالی اسناد این موزه را به جای دیگری منتقل کرده اند که ده ها هزار سند تاریخی را که در اختیار امین اموال بوده هنوز ثبت نشده است.

خشی از گزارش خبرگزاری ایسنا در این مورد:

به گزارش ایسنا، موزه اسناد و مدارک پهلوی در سعدآباد، از سال ۱۳۹۱ در ساختمان محل استقرار گارد جاویدان، در ورودی این مجموعه از سمت زعفرانیه، برپا شده بود. این موزه محل نگهداری و نمایش اسناد و آلبوم‌های سلطنتی بود، که بنا بر نظرات ثبت‌شدۀ بازدیدکنندگان، بیشترین اطلاعات درباره خاندان پهلوی و اتفاقات و رویدادهای مربوط به آن دوره تاریخی را در اختیار قرار می‌داد. این ساختمان اکنون مدتی است تخلیه شده و اسناد آن به بخش دیگری از مجموعه سعدآباد انتقال یافته، درحالی‌که دفتر مدیریت مجموعه سعدآباد به این ساختمان منتقل شده است.

سیدعلوی آزاد ـ‌ مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد ـ در یک برنامه تلویزیونی ـ درحالی‌که ماجرای درختان این مجموعه را شرح می‌داد، انتقال دفترش به ساختمان موزه اسناد را تایید کرد و درباره آن توضیح داد: ‌«بنده دفتر کارم را به موزه اسناد سعدآباد انتقال دادم و دارم اموال موزه اسناد را احصاء می‌کنم. ضمن احترام به امنای اموال که اکثر به اتفاق آن‌ها دقیق و پاکدست هستند، ‌اما امین اموالی در جایی پیدا می‌شود که ده‌ها هزار سند تاریخی در اختیارش است، ولی هیچ‌کدام را ثبت نکرده است. من مسئولم و اعتقاد دارم باید در وسط میدان بنشینم و فردا به مردم پاسخگو باشم.»

او همچنین تایید کرد که «اموال زیادی در مجموعه سعدآباد وجود دارد که ‌ ثبت نشده است.»

علوی گفت: «روزی که می‌آمدم سعدآباد آقای ضرغامی ـ‌ وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ـ من را خواستند و جمله‌ای گفتند «جان تو و اموال مردم». این‌ها اموال مردم است و اگر کسی سر و صدا کند، ما ذره‌ای در ماموریت مهمی که به ما محول شده است، تردید نخواهیم کرد.»

مدیر سعدآباد همچنین یکی از مشکلات بسیاری جدی سعدآباد را دوربین‌های مداربسته آن دانست و اظهار کرد: «در همین پنج ماه مدیریتم در سعدآباد، ۱۱۰ دوربین از کار افتاده، Overhaul (بازآماد و تعمیر اساسی) شده و ۲۶۰ دوربین جدید هم برای سعدآباد خریداری شده است. به مردم قول می‌دهم تمام نواقص سیستم حفاظت الکترونیک سعدآباد در زمان بسیاری کوتاهی برطرف خواهد شد و مردم نسبت به صحت اموالشان اطمینان کامل داشته باشند.»

علوی، مدیر مجموعه سعدآباد اما درباره سرانجام و وضعیت اسناد و مدارک تاریخی جابه‌جاشدۀ سعدآباد و همچنین سرنوشت موزه و مخزن آن، توضیح دیگری نداد.

https://www.isna.ir/news/1402091207839/%D8%A7%D8%B3%D9%86%D8%A7%D8%AF-%DA%A9%D8%A7%D8%AE-%D8%B3%D8%B9%D8%AF%D8%A2%D8%A8%D8%A7%D8%AF-%DA%86%D9%87-%D8%B4%D8%AF

 

 

بنیاد میراث پاسارگاد

Read Previous

بازار وکیل شیراز، اثر ملی ایرانیان ، پس از گذشت یک سال از آتش سوزی، هنوز نیازمند تعمیر است

Read Next

برای همه ی طاهره ها و کاوه های میهنم – ستار لقایی