دادگاه بینالمللی مردمی آبان، که روز دهم نوامبر (۱۹ آبان) آغاز شده بود در روز ۱۴ نوامبر به پایان رسید. وظیفه این دادگاه نمادین رسیدگی به جنایات حکومت اسلامی در جربان اعترضات سراسری ۱۳۹۸ بود
موسسه حقوق بشر کانون بینالمللی وکلای دادگستری در لندن به عنوان نهاد ترویجدهنده و حامی حقوق بشر و استقلال در حرفهی وکالت در سراسر دنیا، در پی برگزاری «دادگاه مردمی آبان» برای بررسی ویژهی جنایت جمهوری اسلامی در سرکوب معترضان در آبانماه سال ۱۳۹۸ (نوامبر ۲۰۱۹) خواستار اقدام سازمان ملل شد.موسسه حقوق بشر کانون بینالمللی وکلای دادگستری در لندن به عنوان نهاد ترویجدهنده و حامی حقوق بشر و استقلال در حرفهی وکالت در سراسر دنیا، در پی برگزاری «دادگاه مردمی آبان» برای بررسی ویژهی جنایت جمهوری اسلامی در سرکوب معترضان در آبانماه سال ۱۳۹۸ (نوامبر ۲۰۱۹) خواستار اقدام سازمان ملل شد.
دادگاه مردمی آبان ٩٨ روز یکشنبه و در پایان پنج روز استماع شهود و بررسی اسناد و مدارک ارائه شده، اعلام کرد تا زمان صدور رای نهایی در اوایل سال ٢٠٢٢، هیات قضات تریبونال مردمی آبان ١٣٩٨ پرونده را باز نگاه میدارد و از همه شاهدان میخواهد برای ارائه شهادتشان اقدام کنند.
در پنجمین و آخرین روز دادگاه مردمی آبان ٩٨، یک شاهد که به صورت ناشناس در دادگاه حاضر شده شهادت داد که معترضان به هیچ وجه عامل حمله به بانکها و شیشههای ماشینها نبودند بلکه از چهره و لباس حملهکنندگان مشخص بود که بسیجی بودند. به گفته این شاهد، ماموران به هیچ وجه جلوی آنها را نمیگرفتند.
نخستین واکنش یک مقام حکومت اسلامی به برگزاری دادگاه مردمی آبان ٩٨ از سوی حسن نوروزی، نائب رئیس کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس، در پاسخ به وبسایت «دیدهبان ایران» بود. آقای نوروزی گفته است: «یکی از آنهایی که به مردم شلیک کرد من بودم. ما کشتیم. حالا چه کسی میخواهد ما را محاکمه کند؟ طرف آمده بانک را آتش زده و ما هم او را کشتیم.»
بنیاد میراث پاسارگاد