آتش جشن سده را روشن نگاهداریم

          در آستانه ی جشن ملی سده هستیم؛ یکی از بزرگترین جشن های آتش که از دیرباز برای ايرانيان به یادگار مانده است. اين جشن، علاوه بر ستایش آتش و نور – که همواره در گوهر فرهنگ ایرانی ما وجود داشته، جشنی آئينی برای گستراندن همبستگی و همکاری اجتماعی بوده است. هر ساله، در روز دهم بهمن ماه، مردمان ايرانی، با هر مذهب و مرام و جنسیتی، پیر و جوان، در نقاطی از شهرها و روستاها با همکاری یکدیگر به تدارک این جشن مشغول شده و بر بلندی ها، یا در محوطه های باز، آتشی بزرگ می افروختند و ساعت ها به جشن و پایکوبی می پرداختند. 

          متاسفانه، با وقوع انقلاب اسلامی، جشن های ملی و غیر مذهبی  ما یا ممنوع شده و یا مورد بی توجهی قرار گرفتند. و در اين راستا حکومت اسلامی برگزاری جشن سده را ممنوع اعلام کرده است، و از سال 2015(1393) فقط هموطنان زرتشتی اجازه داشته اند به شکلی بسیار محدود آن را برگزار کنند.

          با این حال، مردمانی که در گوهر فرهنگ شان همبستگی، مهربانی، و شادمانی نهادينه است، چه درایران و چه در کشورهای دیگر جهان، هر ساله با هر امکانی که دارند، جشن سده را پاس می دارند.

          بنیاد میراث پاسارگاد، امسال در میانه ی جنبش انقلابی مردمان ایران، ضمن شادباش به مردمان ایران، از باورمندان به فرهنگ خردمدار ایرانی  می خواهد تا آئين ملی سده را، امسال بیش از سال های گذشته، در هر کجایی  که هستند و با هر اندازه امکانی که دارند، برگزار کرده و آن را در حافظه ی فرزندان خود به ثبت برسانند؛ درست همانگونه که قرن هاست مادران و پدران ما اجازه نداده اند تعصب های مذهبی جشن های گرانقدر فرهنگ ما را از حافظه ی ملی ما پاک کند.

جشن ملی سده، خجسته باد

با مهر و خرمی

شکوه میرزادگی

از سوی بنیاد میراث پاسارگاد

سده 1401-2023

برای دیدن عکس ها و مطالب مربوط به جشن سده در سال های گذشته در این سایت 

 

بنیاد میراث پاسارگاد

Read Previous

جایزه جلال آل احمد از رونق افتاده یا افکار و ایده های واپسگرای خودش؟

Read Next

شاهزاده در گفتگویی با «اسکای نیوز» از جنبش انقلابی، نقش خود، گروه رهبری، دولت موقت، و مردمان ایران گفته اند.