رئیس مرکز پژوهشهای مجلس در هفتمین کنفرانس بین المللی اقلیم با اشاره به رویکرد سازگاری با محیط زیست برای مدیریت تغییر اقلیم، گفت:میزان بارشها در کشور طی ۵۰ سال اخیر ۵۰ میلیمتر کاهش یافته است.
او افزود: «به نمایندگی مجلس اینجا هستم و اگر بخواهیم یک پیام منتقل کنم این است که تغییر اقلیم باید کلان پروژه کشور باشد.
او همچنین گفت: به نمایندگی مجلس اینجا هستم و اگر بخواهیم یک پیام منتقل کنم این است که تغییر اقلیم باید کلان پروژه کشور باشد.»
نگاهداری همچنین گفت: همچنین میانگین دما در پنجاه سال اخیر هر دهه با شیب ۴ درجه افزایش یافته است. در سال آبی ۱۴۰۰، ۱۴۰۱، ۶۱.۷ درصد از خاک کشور درگیر خشکسالی بوده و تنها ۱۹.۳ درصد ترسالی را تجربه میکند.
وی در ادامه با یادآوری در بخش بهداشت و سلامت شاهد مرگ و میر سالمندان به دلیل افزایش دما هستیم، اضافه کرد: از سوی دیگر به دلیل کم بارشی کاهش تولید برنج، سیب زمینی و گیاهان قندی را داشته ایم. همچنین گریبانگیر بسیاری از مسایل فرامرزی هستیم مانند طوفان گردوخاک که از کشورهای دیگر میآید.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس با اشاره به چگونگی مدیریت تغییر اقلیم، گفت: در اکثر کشورهای در حال توسعه بخش سازگاری با محیط زیست مورد توجه قرار گرفته است. باید در برنامه هفتم توسعه و آمایش سرزمین به این مسئله توجه شود.
وی گفت: واقعیت این است که محیط زیست میزبان توسعه است و برنامه ریزی توسعه باید بر همین اساس تدوین شود.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس تاکید کرد: اگر قرار است مدیریت تغییر اقلیم با رویکرد کاهش گازهای گلخانهای باشد باید ارتقای بهره وری از تولید تا مصرف گرانیگاه اصلی است و باید به آن توجه کنیم.
بنیاد میراث پاسارگاد